WordPress-oppgraderinger

Hvorfor, og ikke minst hvordan oppgradere WordPress?

Skrevet av

Mange brukere av WordPress har på et tidspunkt logget seg inn for å oppdatere nettsiden, og fått beskjed om at det er oppgraderinger tilgjengelig. Flere av Blåis sine kunder har tegnet en avtale for å slippe å tenke på oppdateringer og sikkerhet. Men flertallet velger selv å vedlikeholde (eller ikke vedlikeholde) sin WordPress-løsning. Det er derfor naturlig å kort forklare hvorfor, og hvordan man bør gjøre oppgraderinger av WordPress og tilhørende utvidelser.

Hvorfor oppgradere?

Det er flere ting å oppnå ved å oppgradere WordPress. Men sikkerhet er og blir hovedargumentet. Hver gang du oppgraderer gjør du det vanskeligere for andre å ta kontrollen eller hacke nettsiden din. Men oppgraderinger gir deg også bedre ytelse samt ny og bedre funksjonalitet.

Dropper du over tid å oppgradere din WordPress-versjon vil kjente sikkerhetsfeil ligge åpne og klare for personer med uærlige hensikter.

Hvordan oppgraderer jeg WordPress selv?

Når du logger deg inn i WordPress blir du veiledet gjennom oppgraderingsprosessen, men hva gjør du i forkant og etterkant av oppgraderingen for å sikre deg mot uønskede hendelser. Her er en steg for steg guide til oppgradering:

  1. Ta en full backup av alle filer og database. Et verktøy som eksempelvis BackupBuddy kan settes opp til å ta en backup av hele nettstedet ditt, og legge de i en Dropbox-mappe eller på Google Drive som en zip-fil. Eller lage en zip-fil som du kan laste ned uten behov for å logge deg inn via FTP eller databaseverktøy.
  2. Gjør oppgraderingene i WordPress og tilhørende utvidelser.
  3. Gjør en manuell gjennomgang av nettstedet og sjekk at siden vises som de skal.
  4. Gjør en manuell test av påmeldingsskjema, bestillingsskjema, nettbutikk og tilsvarende funksjonalitet for å sikre at alt fungerer som det skal etter oppgradering.

Normalt fungerer disse oppgraderingene uten problemer. Men, skulle det dukke opp problemer kan det være fornuftig å starte med denne artikkelen, eller ta kontakt for å få hjelp til å løse utfordringene.

Vil du slippe å tenke på alt dette?

Da kan løsningen være å tegne en oppgraderingsavtale for nettsiden din. Da blir stegene nevnt over gjort regelmessig, og kjente sikkerhetsfeil blir raskt rettet. Oppgraderingsavtalen innebærer også jevnlig gjennomgang og forbedring av sikkerheten for nettstedet ditt. Ta gjerne kontakt for å diskutere en oppgraderingsavtale for ditt nettsted.

Nordenskioldbreen på Svaldbard